a,capella szőlőbirtok

Fehér boraink

Pinot 2013

Badacsonyi Pinot blanc 2013 - 0,75l - OEM (Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű) száraz fehérbor

Acéltartályban készült száraz fehérbor. Illatában lassan fejlődve gazdag virágjegyek sorakoznak fel, orgona, nárcisz, bodza finom citrusossággal. Ízben az alkohol szép egyensúlyt tart a savkomplex-szel. Tartalmas, utóízében a feldolgozás során hosszabb héjon áztatásból származó finom csersavasság és az azt lekerekítő palackérlelési jegyek tartják hosszan a gyümölcsös aromákat életben.

Fogyasztását 10-12 0C-on ajánljuk.

Részletes adatlap: 

 

OLASZ 2013

Badacsonyi Olasz rizling 2013 - 0,75l - OEM (Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű) száraz fehérbor

Szándékunk szerint hagyományteremtő módon az Olasz rizling fajta új kisfahordós értelmezéssel.Érlelt borillat édes gyümölcsösséggel (körte kajszi, füge), enyhe virág (jázmin, jácint, bodza) aromatikával kísérve. Szép alkohol-sav egyensúlyú, lekerekedett struktúrájú, a nyelven lágyan elterül. A fajtajellegnek tulajdonított keserűmandula, zölddió utóízt simítja az újhordóból származó vajas-vaníliás jelleg és édeskés fűszeresség. Némi megbúvó gyúmölcsösség (citrus, barack) lassan kibontakozva a fahordós aromák mellé zárkózik fel. Nagyon hosszú, tartalmas és komplex, tokajira és furmintra emlékeztető aromákkal.
Fogyasztását 12-14 0C-on ajánljuk.

Részletes adatlap: technikai adatlap

 

RAJNAI 2015  (HAMAROSAN!)

Badacsonyi Rajnai rizling 2015 - 0,75l - OEM (Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű) száraz fehérbor


Fogyasztását 10-12 0C-on ajánljuk.

Részletes adatlap: technikai adatlap

 

INICIÁLÉ 2013

Badacsonyi Olasz rizling - Rajnai rizling 2013 - 0,75l - OEM (Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű) száraz fehérbor

Borműhelyünk zászlós bora. Mint a kódex kezdőbetűje: díszes és vaskos tartalmat vezet fel... Tiszta, intenzív gyümölcsös (avokádó, sárgabarack, körte, naspolya) illataromákat, izgalmas újfahordós érlelési jegyeket, fűszeresség (fahéj, szegfűszeg) és vajasság kereteznek. Élénk savait kis visszamaradt cukortartalom tartja egyensúlyban. Ízében a sárgadinnyés, citrusos, zölddiós gyümölcsösséget kis újhordós csersavasság emeli ki, mely tokajira, furmintra emlékeztető aromákat hoz felszínre. Tartalmas, komplex ízvilágú. A Rajnai rizling érett, petrolos fajtajegyeit és a tartós utóízben az Olasz rizling keserűmandula aromáit új kisfahordós vaníliás - vajas jegyek simítanak el. Izgalmas ásványosság és fűszeresség egy testes tüzes badacsonyi borban.
Fogyasztását 12-14 0C-on ajánljukRészletes adatlap: technikai adatlap


 

Pinot 2011 (SaJNÁLJUK, DE ELFOGYOTT!)

Badacsonyi Pinot blanc - 0,5l - OEM (Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű) félédes fehérbor

Egy elegáns desszertbor, természetes, visszamaradt cukortartalommal. Összetett trópusi-mediterrán gyümölcsös illatvilágát palackbuké teljesíti ki. Ízben a cukortartalom nem domináns, nem émelyitő, a savakkal és a 13% körüli alkohollal szép egyensúlyban van. A kishordós aromajegyek a selymességet, a lágy struktúrát erősítik. Hosszú, tartalmas, utóízében és elköszönésében a mézes, fűszeres aromák érvényesülnek.
Fogyasztását 10-12 0C-on ajánljuk    Részletes adatlap: technikai adatlap

 

Zeus 2014   

Badacsonyi Zeus 2014 - 0,75l - OEM (Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű) száraz fehérbor


 

 

 

 

 

Részletes adatlap: